Over ons

Het bestuur van TribFest bestaat uit 4 personen (van links naar rechts op de foto): Frederik Teerlinck, Alain Mahieu, Nico Ide en Kevin Claeys. Onze hobby is festivals organiseren. Reeds jarenlang maken we deel uit van het bestuur van ParkPop Oostkamp, een gratis festival dat vorig jaar maar liefst 15.000 bezoekers trok over het festivalweekend. In 2016 hebben we TribFest vzw opgericht, het startschot van een nieuw festival in Roeselare.

Het idee voor TribFest is gegroeid door het scouten van tributebands voor ParkPop. Dit bracht ons ondermeer op Glastonbudget, het grootste tributefestival van Groot-Brittaniƫ. Glastonbudget is een 3-daags festival met meerdere podia dat jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers lokt. De combinatie van uitstekende tributebands van heel uiteenlopende genres, veel lokale groepen en een democratische toegangsprijs slaat duidelijk aan bij het Britse publiek. Een festival met dit concept bestaat nog niet in Belgiƫ en zo is het idee ontstaan om met iets gelijkaardigs van start te gaan. Naast onze full-time job en het organiseren van ParkPop bleken we toch nog wat tijd over te hebben en dus besloten we om ons idee in daden om te zetten.

Ook al wonen alle bestuursleden in Oostkamp, het leek ons geen goed idee om naast ParkPop nog een tweede festival te starten in Oostkamp. We zijn dus op zoek gegaan naar een locatie en zijn in Roeselare terecht gekomen, een centrumstad op geen te grote afstand van onze woonplaats waar nog wel ruimte lijkt voor een nieuw festival. Na een eerste gesprek bleek ook stad Roeselare positief te staan tegenover een nieuw initiatief als TribFest. Met de Expo vonden we bovendien de perfecte locatie voor een eerste editie.

We gaan dus van start met een indoor-festival op 22 april 2017 in de Expo van Roeselare en mikken daarbij op het dankbare publiek van de liefhebbers van het steviger gitaarwerk. Met 4 uitstekende tributes van System Of a Down, Guns 'n Roses, AC/DC en Metallica, aangevuld met Sister May, een veelbelovende groep van de eigen streek, denken we een affiche samen gesteld te hebben dat direct moet kunnen aanslaan. Een nieuw festival starten is toch een beetje een sprong in het duister, zeker in het huidige festivalklimaat waarbij steeds meer kleine en middelgrote festivals het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Maar dankzij de vele positieve reacties die we al kregen en de veelbelovende start van de ticketverkoop geloven we rotsvast TribFest Roeselare een succesverhaal wordt.

See you on april 22nd \m/